Niet 'the end' maar ... 'to be continued'!

22 december 2010 - Westland, Nederland

Mensen mensen, all good things come to an end, so they say. Ik zou dit niet zeggen als ik niet terug in Nederland zou zijn, waardoor jullie dus aan kunnen nemen dat ik inderdaad weer in Poeldijk beland ben.

Na:
- 258 reisdagen
- 4 continenten
- 15 landen
- 12 vluchten
- 11 overtochten met een boot
- ongeveer 60 busritten
- ontelbare taxi en metro ritjes
- 4 dokter bezoekjes
- vele nieuwe vrienden
- het lezen van vele vele boeken
- hele hele mooie feestjes
- 9 maanden dezelfde muziek op mn Ipod
- 9 maanden een beperkte garderobe qua kleding
- het slapen in mooie guesthouses in Azie tot de vliegveldgrond in Chili en vele vele slaapzalen
- enzovoort enzovoort

Na mn laatste berichtje heb ik nog wel een weekje in Londen doorgebracht, daar zal ik jullie nog even over vertellen, zo in dit laatste berichtje. Ik ging dus met allemaal mensen die ik heb leren kennen in Zuid Amerika t vliegtuig in (alleen al in mn hostel zaten 5 mensen die dezelfde vlucht hadden) Onze vlucht had al heerlijk 3 uur vertraging (wat we wel van te voren al wisten) dus we vlogen nu pas om half 3 s nachts. Ik keek dan ook best wel ernaar uit om heerlijk te kunnen gaan slapen maar was negatief verrast door hoe ver de stoel naar achter kon (of juist het gebrek hieraan!) ik ben nogal verwend door de goede nachtbussen in Zuid Amerika! De vlucht was verder prima maar toen de landing ingezet werd, had ik toch wel zo'n flashback moment waarin ik de mooiste momenten van mn reis aan me voorbij zag komen (en dus wel een traantje heb gelaten..) En dan land je en zegt de stuwardess: Welcome in London, thank you for chosing BA, we wish you a merry Chrismas! Aaaaaah! Reality check! Eerste indruk in Engeland: BRRRRRRRRR!! KOUD!! In London heb ik afscheid genomen van de meiden met wie ik reisde en ging ik richting mn hostel waar ik s avonds Marlene alweer zag! Zo leuk! En zo vertrouwd! Alsof we elkaar een week ervoor nog gezien hadden! We zijn dan ook s avonds maar even heerlijk bij gaan kletsen onder het genot van een Argentijns wijntje (de AA meetings stelde ik uit voor als ik weer in NL was). Donderdag zijn we heerlijk gaan shoppen, vooral bij de Primark zijn we goed geslaagd (jeej nieuwe kleding!) Verder vooral veel rustig aan gedaan en s avonds heerlijk wat gegeten in een mooie Engelse pub.

Vrijdagochtend ging Marleen er weer vroeg vandoor want ze had nog wat practica die ze moest doen op de uni (helaas ivm slechte weer heeft ze die niet gered, zo balen) dus vrijdag overdag heb ik heerlijk wat rondgelopen in t koude, winterwonderland genaamd London. Sighseeing to the max. s Avonds had ik afgesproken met Naomi en Charlotta, mn Engelse vriendinnetjes. Met hun en vrienden van hun heb ik leuk gegeten en hebben we een mooie pub bezocht. Nice nice! Om s avonds makkelijker bij mn bed te komen (de pub was in noord London), was ik even hostels gewisseld maar OMG! Wat een stinkhostel was dit! Ik zat in een kamer met 5 kerels die niet echt wisten dat t weleens lekker is om een kamer van frisse lucht te voorzien.. Ik denk dat je snapt dat ik hier na een nacht snel weg was.. Verder zaterdag heb ik met Naomi door de stad gelopen. Naar een kerstmarkt-kermis gegaan en een leuk marktje. Ook hebben we Harrods bezocht, dit was wel weer een OMG moment! Belachelijke dingen daar zeg! Een impressie? Een kinderwagen voor je hond, een kookboek voor je huisdier (MET het recept om sushi te maken voor je hond!) en much more! s Avonds heb ik Nicole en dr zusjes gezien heb zijn we ook wat gaan drinken. Leuk om zoveel mensen weer te zien! Zondag ben ik weer wat gaan rondwandelen (en twas koud mensen!) en naar een super leuke markt gegaan met veel vintage spullen, als ik toch eens wat meer geld zou hebben... ;) Maandag nog even richting de koningin gegaan, Buckingham Palace en verder nog een leuke bijzondere eet- en drinkmarkt gegaan. Heerlijk!

En toen, toen was het 21 december, de datum dat mn wereldreis ten einde zou komen! Ik hoopte maar dat mn vlucht door zou gaan want door de sneeuw waren er veel problemen. Uiteindelijk een uurtje vertraging maar goed, als dat alles is.. No hay problema! En ja, nu zijn we er dus weer! T ontvangstcommiteee stond me leuk op te wachten met een mooie balon en vele knuffels.

Home sweet home, noemen ze dit. Hmmm, tis echt over noem ik het! Mn reis is echt de reis of a lifetime geworden maar ik kan jullie een ding verzekeren: I WILL BE BACK! haha.. Dit is niet de laatste keer geweest dat ik mn backpack gebruikt heb, reizen zit in mn bloed en is een grote verslaving geworden. Daarom is dit niet het einde maar een tijdelijke pauze en een belofte aan jullie.. Ik ga door en dus eindig ik mn verhaaltje met ... TO BE CONTINUED!

Nog even ter afsluiting:

Favoriete landen:
1       Argentinie
2 & 3 Peru en Zuid Afrika

Nieuwe hobbies:
- Reizen, reizen en nog meer reizen
- Wereldwonderen bezoeken
- Skydiven
- Quad rijden (liefst op bijzondere plekken als Paaseiland)
- Sandboarden
- Dobberen in een hotspring
- Hangen in een hangmat
- Business class vliegen
- Wijn tastings doen (niet heel nieuw eigelijk maar wel heel leuk!)
- BBQen op het strand
- Vrienden over de hele wereld bezoeken
- ....

Bedankt voor jullie support, ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien en bij deze alvast hele hele fijne kerstdagen en een super mooi 2011! Dikke dikke kus! X

Deel dit reisverhaal:

bert en riet:
22 december 2010
...in een woord...

.....GAAF.....

groetjes

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: