B.A. = B.este stad op A.arde! ;)

1 december 2010 - Puerto Iguazú, Argentinië

Hola chico's en chica's!

Hier een laatste berichtje uit Argentinie! Uit een van mn favoriete landen (top 3 is Zuid Afrika - Peru - Argentinie, willekeurige volgorde). Laatste keer liet ik wat van me horen vanuit Piramides waar ik Tamara een bezoekje gebracht heb. Ik zit even te denken wat ik daar nog gedaan heb na t laatste berichtje. Eigenlijk hadden we daar namelijk elke dag wel een barbecue (we werden elke dag wel weer ergens anders uitgenodigd!) maar die bbqs waren altijd zo laat op de avond dat ze overgingen in bar-bezoekjes wat geresulteerd heeft in een paar extra Argentijnse kilootjes ben ik bang. In Nederland heb ik wel weer zin om goed te gaan sporten! Over sporten gesproken, Tam en ik hebben wel een keertje een stuk gejogd. In Nederland al ging ik joggen, deed ik dit tussen de kassen, niet verkeerd vergeleken met de stad maar hier... jogden we richting een zeeleeuwenkolonie. Verschil moet er zijn! Verder ben ik uiteindelijk 3x meegegaan met de whale-watching! Zo vet! 1e keer wat sunset tour (volgens mij had ik dat al omschreven) en de 2e keer waren de walvissen veel aan t springen en de 3e keer was volgens Miguel een van de beste dagen uit t seizoen, er waren zelfs dolfijnen! Miguel (Tamara's soort van locale lover, mag ik t zo omschrijven Tam?) is heel goed voor ons geweest, we zijn met hem ook twee keer op stap geweest in Madryn. De eerste keer staat beschreven in mn vorige blog, nu gingen we eigenlijk weer naar dezelfde clubs-bars en twas weer heel mooi. Vooral onze tweede club op het strand heeft de voetjes van de vloer doen gaan. Heerlijk! Mooie zonsopgang gezien. Not bad at all.

Na deze laatste stap avond ging ik weer eens heerlijk 18 uur de bus in om naar een van de beste steden ter wereld te gaan: Buenos Aires! Ik was zo moe na slechts 3 uur slapen dat ik voor het eerst in mijn 'bus-historie' echt super goed heb geslapen! Eindelijk! In BA aangekomen ging ik naar het hostel waar Naomi en Charlotta (met wie ik eerder gereisd heb) zaten, super leuk om hun weer te zien. Friends for life! Maandag heb ik niet super veel gedaan, wat rondgelopen door de wijk waar het hostel in is (San Telmo) wat  naar mijn mening een van de leukste wijken is. s Avonds gingen we wat eten en zoals dat wel vaker gaat, creerden we een super mooie groep, 12 pax hadden we aan tafel! Nice! Weer eens een glaasje vino achterover getikt en een steak (je bent in Argentinie!) getest! Verder dinsdag met Charlotta was rondgelopen door de stad, verschillende wijken gezien. s Avonds zijn we toen naar een super super vette TANGO plek gegaan, waar ik ook nog eens een paar danspasjes geprobeerd heb. We waren namelijk met een paar vrienden en een van de jongens was als vanaf juni in BA en had al aardig wat lesjes gehad dus die wilde t ons wel leren. Wat een dans! Heerlijk! De passie, gevoel! Me like a lot! Verder nog een demonstratie gezien van de tango en een soort van cirque-du-soleil show! Great night! Woensdag ben ik naar de begraafplaats van BA gegaan, dat klinkt misschien heel raar, maar in BA is niets raar! ;) Dit is namelijk een begraafplaats voor de rich and famous, Evita´s graf kun je hier ook bewonderen (natuurlijk ben ik daar even langs gegaan). Wat een plek! Heb me nog nooit zo op mn gemak gevoelt op een kerkhof, tis zoo mooi! De doden wonen hier schitterend! Verder hebben we gewoon heerlijk genoten van Buenos Aires, gepicknicked in het park, rondgeslenterd, een klein beetje geshopt (nieuw jurkje, shirtje, ring, kan ik zo blij van worden!) en ik heb nog iets heel spannends gedaan. Iets wat ik enger vond dan alles wat ik tijdens deze trip gedaan heb.. Enger dan uit een vliegtuig springen, zwemmen tussen de alligators, op bezoek gaan bij een stel boliviaanse criminelen, etc etc. Ik heb... mn haar laten knippen door een Argentijn die geen woord Engels sprak! Wow! En tis weer kort hoor mensen! Wel leuk, moest er even aan wennen maar tis leuk! Korte bob, op Facebook staan een paar fotos ermee. Verder ben ik donderdag met Naomi op stap gegaan naar Club 69, de meest bizarre club ter wereld. Er werd een soort van voorstelling gegeven door ... bijzondere mensen. Bijzonder gekleed en ze waren hoogst.. entertained! Bizar! Werd later op de avond een beetje pikant maar t was een ervaring voor t leven! Toen we buiten kwamen was t licht dus t was zeker wel goed! ;) Verder zaterdag naar het regeringsgebouw geweest waar je in kan in het weekend (ben zelfs in de kamer geweest van de president!). Hmmm.. zondag was er een super super leuke markt in San Telmo. Heerlijke sfeer, weer tango, straattheater, live muziek, leuke artikelen om te kopen, betaalbaar en mooie antieke spullen, gewoon goed! Heb nog een mooie armband op de kop getikt dus ik was helemaal happy! Verder ben ik zondagmiddag nog wat meer passie op gaan zoeken, ik ging.. naar een voetbalwedstrijd van een van de grootste ploegen van Argentinie: River Plate! Wat een groot stadion (capaciteit 90.000!)! Maar most of all: wat een sfeeeer! De hele tijd werd er gezongen, gesprongen, aangemoedigd! Heerlijk! We zaten in t familievak en naast me trok op een gegeven moment een jongetje zn voetbalshirtje uit en ging ermee boven zn hoofd zwaaien terwijl hij de liedjes aan het meezingen was! Zo schattig! Jong geleerd! Over jong gesproken, ik denk dat de jongste supporter nog geen jaar oud was! Hup mee in de draagzak met papa! Slapen kan altijd later! Verder maandag nog even een gedeeltelijke stadstour meegepakt voor t tijd was om BA te verlaten. BA verlaten met een slaapgebrek een een groot gat in mn hart! Maar één ding is zeker: I WILL BE BACK! Ik vond BA geweldig en zie mezelf hier wel wonen dus wie weet, hebben jullie over een tijdje een mooi vakantieadresje ;)

Buenos Aires ging ik dus verlaten om naar een ander hoogtepunt van mn reis te gaan: de Iguacu watervallen! En die zijn mooi! Wow! Bij aankomst in Iguacu voelde ik me vrij goed na een nachtbusrit dus ik ging eigenlijk gelijk door naar de Braziliaanse kant van de watervallen (liggen op de grens) aangezien ik had gehoord dat die kant korter de tijd nodig heeft om te bezoeken. Wat een overzicht heb je hier. Bijzonder nice! Vandaag met twee Ozzies de Argentijnse kant bezocht. De dag begon met wat regen (wat niet erg is want het is hier bijzonder hot en heel erg benauwd, dit in tegenstelling tot het weer bij jullie...) maar t werd uiteindelijk weer een mooie warme dag. Bij de  Argentijnse kant kom je dichterbij de watervallen en ´voel´ je het allemaal veel meer! Zo mooi!

Nu even chillen en zo mn tas weer eens in gaan pakken. Morgen ga ik definitief de grens over naar Brazilie! Dont cry for me Argentina! ;) Ik ga je missen maar tis geen definitief afscheid! Ik moet nu alleen even het strand op gaan zoeken, kijken of ik iets van een kleurtje kan krijgen! Moet jullie toch nog een beetje meer jaloers kunnen maken zo in mn laatste weekjes!

Hasta lluego!

Kus kus!

1. Marlene:
    2 december 2010
    We zijn al jaloers genoeg, ook zonder je kleurtje-in-kweek ;) Maar super cool je verhaal; enjoy Brazil!
  2. Nadine:
    2 december 2010
    Peter
    Al dat gezeur over ik kan hier wel wonen, kom nu eerst maar terug en dan zien we wel weer.Linn geniet van de laatste loodjes nog veel plezier.

Je vader.
  3. Kimberly:
    Heej Lin!

Wauw gaaf hoor Argentinie, maar daar wonen, hallo houd is even op ;)
    veel plezier in Brazilie en tot over 3 weken :D

Dikke kus
  4. Belin:
    3 december 2010
    Wat een mooi verhaal weer Lin, B.A. klinkt helemaal geweldig! En maak ons maar weer jaloers hoor met die verhalen over zon, zee en strand, maar wij zijn allemaal lekker wit en ijskonijnen;)

geniet nog even van de laatste weekjes!!

Kus belin
  5. angelique:
    Jij daar!
    Ik weet zeker dat ba een beetje te ver is...
    Ik sluit me aan bij je vader, kom eerst maar eens terug!!!
    Wel gaaf verhaal.
    Kus angelique
  6. Nicole:
    5 december 2010
    Haai Lin!
    Jij maakt echt geweldige reclame voor B.A. zeg! Het klinkt echt helemaal super daar!! Maar dat wonen daar is hoop ik ook maar een grapje;)
    Geniet nog lekker van je reis! En ik zie je over 2 weekjes in London baby!!!
    Kusjee