Sri Lanka: aanrader voor iedereen!

21 februari 2012 - Unawatuna, Sri Lanka

Oke dan! Tijd om eventjes weer een teken van leven te geven want er is weer genoeg te vertellen en dat doe ik dus nog eventjes voordat ik weer de brandende zon in ga en me in een lading zonnebrandcreme onder ga smeren! :)

Vorige keer toen ik wat geschreven had, zat ik in Nuwara Eliya en moest ik bijkomen van Adams Peak. Dat heb ik natuurlijk helemaal niet gedaan! Kwam in mn guesthouse gezellige meiden tegen die de ochtend erna naar het National Parc van 'The Worlds End' wilden gaan en ik kon met hun mee om een taxi te delen: dus de wekker ging weer om kwart voor 5 s ochtends om een beetje op tijd in het park te zijn voor de sunrise. Nou, twee dagen achter elkaar zo'n vroege wekker doet toch wel een beetje pijn als je op vakantie bent maar it was worth it! We kwamen er aan en gingen 9km rondje lopen en het punt wat dan Worlds End heet is een rots die opeens ophoudt en waar dan een enorm ravijn is. Mooi om te zien en was gezellig met ons Australie-Engeland-Nederlandse groepje! s Middags wilden we langs een theeplantage en fabriek gaan om toch een beetje mee te krijgen hoe ze die heerlijke thee maken die we overal hier drinken. Leuk om te zien en echt een mooie omgeving om een fotootje hier en daar te maken. s Avonds gezellig hapje gegeten en biertje gedronken op de mooie dag, altijd fijn als je weer leuke mensen tegenkomt! (wel weer jaloersmakend als je erachter komt dat iedereen voor maanden aan t reizen is maar je kan niet alles hebben!)

Dag erna wilde ik toch weer verder en ik had besloten naar Ella te gaan. Schijnt mooi dorpje in de bergen te zijn en de treinreis erheen was een 'must' volgens de Lonely Planet. Aangezien iedere toerist hier de Lonely Planet heeft, waren er dus nogal een groot aantal blanke mensen in de trein! Anyhow, genoeg locals ook die het natuurlijk bijzonder interessant vinden als ze een meisje tegen komen die alleen reist. De vragen gaan meestal in deze volgorde:

- Where you from?
- You travel alone?
- Are you married?
- Do you have Facebook?
- Can I have your telephone number?
- Why not?

Jullie begrijpen dat ik inmiddels prima antwoorden op al deze vragen heb ;)

De treinreis zelf was inderdaad super mooi! De omgeving, de theeplantages, de bergen: wow! Trein gaat super sloom en er was geen plek om te zitten de eerste 1.5uur maar ik ging lekker in de deuropening zitten (die blijven toch altijd open) en heb genoten! In Ella liep ik richting het centrum toen in een jongen achter me ook alleen zag lopen sprak ik m aan en ik had meteen een gezellige buddy voor twee dagen! Een Australische jongen met wie ik gezellig aan t babbelen raakte en waarmee ik uiteindelijk kamer gedeeld heb en lekker hapje gegeten etc etc. Backpackers element! :) Dag erna gingen we een chille wandeling maken naar een waterval en daarna een kleine berg beklimmen genaamd ' Little Adams Peak' wat ook wel weer een mooi uitzicht gaf!

Verder in Ella heb ik mn verjaardagsgeld van mn ouders even laten rollen door een massage te nemen voor wat meer ontspanning: altijd fijn! Vanuit Ella ging ik door richting de kust: beach-time! Onderweg naar Tangalle voor t eerst weer even Nederlands moeten spreken doordat ik een Belgisch koppel tegen kwam, was even omschakelen! Tangalle was een schitterend strand! Zo eentje waar je van droomt als je in Nederland bent: lang strand, palmbomen, weinig tot geen toeristen: paradise! De eerste avond daar werd ik tijdens het diner 'geadopteerd' door een Frans gezinnetje die t wel interessant vonden om mijn verhalen een beetje te horen. Verder was Tangalle toch wel erg rustig en de mensen die er waren waren koppels die erg op zichzelf waren, na twee nachten daar had ik dus mn boek uit en was t tijd om verder te gaan. Het volgende strandplaatsje heette Mirissa! Een stuk drukker (nog steeds niet heel druk) maar ook weer erg mooi! Terwijl ik hier op t strand lag sprak een Engelse man me aan en vroeg of ik zin had in n kopje thee en ja hoor: weer een vriend erbij! :) Kopje thee, biertje, hapje eten! Heerlijk hoe dat kan gaan! Dag erna ging de Engelse man weer verder maar kwam ik s middags mn Australische gay friends van Adams Peak weer tegen: die avond hebben we heerlijk een grote verse vis besteld die echt te goddelijk voor woorden was! Fijn fijn fijn! Na twee nachtjes Mirissa ging ik door naar Unawatuna, waar ik nu ben. Dit is een beetje bekend als de party-place to be in Sri Lanka. Bij aankomst was ik toch wel een beetje geschrokken (gezien waar ik vandaan kwam) maar het is hier toch ook wel weer erg leuk en valt opzich nog wel mee. Het guesthouse waar ik eigenlijk heen wilde was vol maar ze waren daar zo aardig dat ik er wel ging eten s avonds en ja hoor: raakte aan de praat met Engels meisje en dat werd mn eerste lange avond in Sri Lanka! Was wel erg tof ook dat hier rond een uurtje of 10 opeens een schildpad het strand op kwam om haar eieren te leggen: zo mooi! Gelukkig zijn de locals hier ook erg beschermend over en hebben ze de eieren naar een opvangcentrum gebracht want ze hebben hier op t strand anders weinig kans van overleving!

Maar goed, nu zit ik hier dus nog lekker in de zon en blijf hier nog twee nachtjes sowieso. Ik ga nu de bus pakken naar Galle (schijnt een mooi Nederlands fort daar te zijn) en wil morgen weer eens een duik gaan maken. Het gaat dus wel lekker hier! :)

Hoop dat alles in NL ook nog zn gangetje gaat? Vind het leuk om de reacties weer te lezen! Ik ga er weer vandoor en nog een kleine week genieten tot de max! Ik zie jullie snel weer!

xx

1. Kimberly:
    21 februari 2012
    Leuk verslag weer Lin! Je bent dus alweer druk vrienden aan het maken!

Heel veel plezier nog het laatste weekje!

Liefs Kim
  2. Samantha:
    21 februari 2012
    Hee lin!! Gaaf verhaal! Als ik het zo allemaal lees heb ik echt het idee dat je echt al heel lang weg bent, zoveel ben je aan t doen!:) die vragen zijn ook echt te grappig 'why not?' ! Haha, ik zie t al helemaal voor me!
    Nou meid.. Heeeeel veel plezier nog tijdens je laatste week en ik zie je op je birthday party!;) Geniet ervan!! Xxxx sam
  3. bert en riet:
    21 februari 2012
    owow ik ben echt sjalours,hihi schildpadden met eggs,en alsmaar genieten,nou geniet er maar lekker van.
    jij maakt tenminste wat mee.
    groetjes riet
  4. je mams:
    21 februari 2012
    hoi LInda, wel weer gaaf om te lezen je verhaal en die eieren en schildpadden daar gingen wij vorig jaar voor naar zakynthos niet gezien en jij komt ze dus weer spotaan tegen, geluks vogel die je bent.geniet nog maar effe nu het nog kan!!xxxxxxxxxxxxxxmams
  5. Marlene:
    21 februari 2012
    Heel gaaf allemaal!!! Jaloers! Enjoy je laatste dagen :)
  6. Tam:
    Happy Bananaaaa Locaa! Disfruta chica bella
  7. Els:
    21 februari 2012
    Nou Linda zo te lezen is het weer een schitterende reis, waar je veel ziet en doet. Geniet er nog even van groeten,