Bye bye Jo’burg, hello Bangkok!

12 mei 2010 - Bangkok, Thailand

Het einde van Zuid Afrika was hier en dat betekende Johannesburg. Deze stad zou heel gevaarlijk zijn maar dat is ons heel erg meegevallen. We zijn naar een gezellig hostel gegaan wat ons aangeraden was (eindelijk zijn er andere mensen!). De eerste avond was het al meteen gezellig met een aantal wijntjes en een spelletje poker (gelukkig heb ik een uitermate goed pokerface). De dag erna hebben we een tour geboekt waarmee we naar Soweto (township) en naar het Apartheidsmuseum zijn gegaan. Wat een indrukwekkende dag was dit. Eerst zijn we drie uur naar het Apartheidsmuseum gegaan waar je zo met je neus op de feiten gedrukt wordt. Er is hier in het recente verleden zoveel onrecht geweest. Ik ben niet zo van de musea maar dit vond ik echt heel mooi en het heeft veel indruk gemaakt. Ik moest soms gewoon een klein traantje wegknipperen.

Soweto was ook inspirerend. We zijn daar naar een jeugdcentrum gegaan waar we zo’n indrukwekkende man hebben ontmoet. Ondanks de omstandigheden waarin deze man opgegroeid is kent hij geen haat. Hij ziet geen problemen maar mogelijkheden. We hebben een beetje in de wijk rondgelopen (dat kon daar heel goed en veilig). De kinderen daar hebben allemaal zo’n mooie lach! Ze willen gewoon even zwaaien, een hand geven, als ik ooit vrijwilligerswerk zou gaan doen zou het hier of bij een vergelijkbare instelling zijn.

Deze dag hebben zijn we opgetrokken met nog een Nederlanse jongen (Mattijs) en een Schot (Greig). S avonds zijn we met hun gaan bbq-en en uiteraard weer een paar wijntjes genuttigd. Een paar is misschien niet helemaal waarheidsgetrouw maar het was ook niet heel erg als je bedenkt dat we de dag erna naar een pretpark gegaan zijn (ook weer met dezelfde gasten). Dit was ook weer echt gezellig met mooie achtbanen. S Avonds was het onze laatste avond in Jo’burg. Voor de derde avond op rij was er weer een potje poker en een wijntje om de avond door te komen. All in all: Zuid Afrika is een hele grote aanrader voor iedereen! Het land is schittereend en de mensen super vriendelijk. Reizen is heel makkelijk en er zijn volop gelegenheden om te slapen (alle prijsklassen). Criminaliteit is er zeker wel, maar dat is overal ter wereld en wij hebben geen een negatieve ervaring meegemaakt.

Tijd voor een volgend continent: Azie! We vlogen vanuit Jo’burg naar Hong Kong en daarna naar Bangkok. Een zwaar vermoeiende dag maar het hoort erbij zullen we maar zeggen. Gelukkig is de huidige situatie in Bangkok goed waardoor we er gewoon heen konden gaan (negatieve reisadvies van de overheid was ingetrokken). In het vliegtuig raakten we aan de praat met een Canadese jongen (Mike) die ook aan het backpacken was. Hij had nog geen hostel geboekt en wilde wel een taxi met ons delen en kijken of er plek was in ons hostel. Dit is helemaal goed uitgekomen en het hostel hier is prima. (Marlene tip voor jou Lamphu Guesthouse, prima locatie!) De grootste shock hier in Thailand was wel de hitte! Pfff.. Wat een drukkend klimaat! We moeten er even aan wennen en inmiddels twee dagen later gaat het beter (hoewel we nog wel veel zweten). Toen we aankwamen hebben we eventjes een klein rondje in de buurt gelopen en daarna een klein dutje gedaan. S Avonds zijn we wat gaan eten (mmm Thais eten!!) met Mike en toen was het tijd voor ontspanning: een voetmassage! Heerlijk! Na nog wat gedronken te hebben vonden we dat we er nog wel eentje verdienden daarom nog een rug- en schouder massage om totaal relaxt te kunnen gaan slapen na een zwaar vermoeiende en lange dag. De dag erna was het een ‘girls’day. Deze begon met een gezichtsbehandeling en manicure (totaal voor nog geen 10 euro) en een beetje shoppen. We kunnen natuurlijk in principe niets meenemen maar plek voor een klein jurkje had ik nog wel (vond ik zelf) en een paar leuke armbanden mochten ook wel ;) haha. Verder hebben we alles geboekt voor de Full Moon Party aan het einde van de maand. Dit is het grootste maandelijkse feest ter wereld (in het hoogseizoen 60000 mensen) op een mooi eiland in het zuiden van Thailand. Na het eten gingen we wat drinken op Ko San Road en voor we het wisten zaten we met een groep van 10-15 backpackers van all over the world. I’m loving it! (dit zegt Mike constant) Na een aantal drankjes bij de bar waar we zaten zijn we richting een soort van dance club gegaan waar we tot in de vroege uurtjes een feestje hebben gebouwd. Te vroeg eigenlijk want we waren om vijf uur thuis en zouden om zeven uur ons bed weer uit moeten voor een fietstocht door Bangkok. Zoals jullie misschien begrijpen hebben we deze even gecancelled. Na dus een beetje uitgeslapen te hebben zijn we de stad gaan verkennen met een Tuc Tuc (nee, niet de zoutjes die wel in NL kennen) ;) Verschillende tempels gezien (eentje die maar twee dagen in het jaar open is, wat een toeval!). De tuc tuc bestuurder wilden ons ook nog even meenemen naar een paar winkeltjes van bekenden van hem waardoor hij coupons kreeg voor de benzine (en wij praktisch niets hoefden te betalen voor de dag) dus we zijn zo aardig geweest om even binnen te kijken. Uiteindelijk heeft hij ons bij Chinatown in de steek gelaten en hebben we maar een taxi teruggenomen (voor het zware bedrag van 1,5 euro ; drie keer zoveel als we eigenlijk aan de tuc tuc bestuurder zouden moeten betalen voor de hele middag) ;) Thailand is cheap! Echt, als je hier ooit heen wilt: neem een extra koffer mee! ;)

That's it for now.. TTY soon!

Xx

1. Marlene:
    12 mei 2010
    Gaaaf!!! Ben je al wat gewend aan de hitte? Hope so. Kan je nu wel je foto's uploaden denk je?
    Heel veel plezier nog :)))
    Liefs, Marlene
  2. Kimberly:
    12 mei 2010
    Wow Lin klinkt weer super :D En het shop paradise...haha toch een klein jurkje erbij!

Ik ben ook wel erg benieuwd naar foto's hoor!

xxx
  3. Nicole:
    12 mei 2010
    Wow! Klinkt echt weer heel gaaf:D
    Jullie doen echt leuke dingen! En ontspanning is natuurlijk ook belangrijk!;)
    Die Full Moon Party klinkt ook gaaf!!

En al aan de hitte gewend?
    WIj hebben daar helaas niet echt last van, want hier is het echt koud en vies regenachtig!:(

Have fun!;)
    Liefs!xx
  4. Samantha:
    13 mei 2010
    Hee lin!

Wederom een leuk verhaal! Zat net met ivo erover te praten hoe gaaf het allemaal eigenlijk is! Haha, I'm jealous! ;)

Het lijkt me wel echt irritant dat je niet zoveel spulletjes kan kopen! Haha, kan je niet alles gewoon verzenden per post? :P Is zker mega duur?

Vandaag ist hier opening vant strandseizoen.. Maar je wordt er qua weer nog niet echt vrolijk van! K-o-u-d!

Veel plezier nog!!

Kuss
  5. lars:
    13 mei 2010
    Hey!
    Ridiculous!
    You make advertisement on facebook, in english, and all I can read here are stories written in fake-german, dutch. :-)

Take care during your travel and enjoy it a lot!

greetz from germany
  6. judith:
    15 mei 2010
    hey lin,
    ga je dan op Koh Phangan? Leuk! Wat rook jij toen je de aankomsthal van Bangkok uitliep? Ik vond die stad echt zo naar pis ruiken. En die warmte vond ik aan het begin ook wel drukkend. Zeker als je net 18 uur in vliegtuigen en op luchthavens met airco hebt gezeten haha. Ben benieuwd :)
    xx judith
  7. de meibloempjes:
    18 mei 2010
    Hoi Hoi,
    Wat een mooie foto's, ik kan me voorstellen dat het
    live nog mooier is. Kijken uit naar volgend reisverhaal.
    groet de meibloempjes
  8. Nadine:
    21 mei 2010
    hee! waar is je nieuwe verhaal dan?? tegen mij vanmorgen zeggen, ik zet het er zo op en nu is het kwart voor 9 's avonds bij jou (bij ons kwart voor 4)en er staat nog niets op.. je hebt nog een kwartier voordat je de straat niet meer op mag.. gouw naar een internetcafe.. of heb je in je hostel ook internet?
    liefsxx(k)