Groetjes vanuit St.Lucia

30 april 2010

Umzumbe. Daar schreef ik mn vorige verhaaltje vandaan. Ik schreef echter niets over die plaats zelf omdat ik nog vol verhalen van andere plaatsen zat. Nu dus: Umzumbe. Wat een super plek! Een schitterend hostel (met jacuzzi!) met super leuke mensen aan het strand, wat wil je nog meer? Niets! We zijn hier dan ook 5 nachten gebleven. Hier scheen ook eindelijk de zon dus we hebben heerlijk kunnen genieten. De eerste dag hier zijn we naar een grote mall gegaan waar we eindelijk weer eens een supermarkt konden bewonderen. Wat een verademing na een tijd met alleen kleine winkeltjes met gedroogde goederen! In de mall was ook een soort Starbucks genaamd Mug & Beans. Hier hadden ze een heerlijke ijskoffie en een mega mega grote muffin. Verder hebben we toen een Nederlands stel leren kennen die ook in ons hostel verbleven. S Avonds hebben we heerlijk meegegeten bij het hostel, de beste braai ooit! De dag erna heb ik mn eerste surfles ooit gehad. Ik had gehoopt een verborgen talent te voorschijn te kunnen halen maar dit viel dus een beetje tegen. Wat een gevecht tegen de golven was dit! Peddelen, peddelen, golf vol in je gezicht en dan kan je weer opnieuw het hele stuk gaan peddelen. Vermoeiend! Leuk om zo eens gedaan te hebben maar er schuilt dus geen surf-chick in me. Amper bijgekomen van dit avontuur (wat we samen met het NL stel hebben gedaan) was het tijd voor het volgende. De swing. De Oribi Gorge Swing. Dit is een soort van bungeejump alleen dan hang je niet ondersteboven. Je springt van een 120m hoge waterval en dan het laatste stukje ga je als een soort van schommel heen en weer. Het moment van springen was wel even vrij heftig. Het gevoel van de vrije val is moeilijk te omschrijven maar heel tof. Het duurde alleen maar twee seconden oid waardoor ik nu nog meer zin heb om tijdens deze reis, ooit, een skydive te gaan maken.

Dit was wel de meest actieve dag in Umzumbe. De dag erna zou ik gaan duiken (weer met de NLers Annemiek en Christiaan). We moesten om kwart voor zes ons bed al uitkomen maar uiteindelijk bij de duikschool aangekomen bleek de zee te wild en de stroming te zwaar. Er werd niet gedoken. Dit vond ik dus echt balen. Deze duikspot schijnt in de top 10 wereldwijd te staan. Weer een reden erbij om eens terug te keren naar Zuid Afrika. De rest van de dagen zijn erg relaxt geweest met wat lezen en gezellig socializen. We zijn nog met een locale surfdude meegegaan naar zijn huis om te helpen met het poten van een palmboom. Bijna elke avond hebben we ook meegegeten bij het hostel en dit was echt zo lekker en gezond. Ik mis het nu al!

Na onze super tijd bij Mantis & Moon in Umzumbe was het tijd om weer verder te reizen. Nu richting Durban. Hier hebben we een nachtje geslapen in een crappy hostel met veel te veel muggen. Snel weer verder gegaan zoals jullie al wel zullen begrijpen. Next stop: Eshowe. Dit is een dorp/stad (?) in het gebied van de Zulu’s. We zijn hier dus cultureel verantwoord bezig geweest. De dag dat we aankomen is het mega druk in het ‘centrum’, echt rijen voor de supermarkt. Achteraf bleek dat het payday was geweest en dus iedereen zn maandelijkse inkomen deed. Het centrum had verder niet heel veel te bieden en wij waren de grootste trekpleister voor de meeste mensen daar, dus we zijn weer snel terug gegaan naar ons hostel en hebben daar een beetje gechilled. De dag erna hadden we een village tour geboekt om naar een Zulu dorp te gaan. Dit was helaas ook weer niet helemaal wat ik ervan verwacht had maar toch wel interessant om alles te zien. We hebben ook flinke discussies gehad met onze Zulu gids (die 23 was) over het recht van de vrouw, alcohol, seks enz. Zo mogen Zulu vrouwen in principe geen alcohol drinken als de man er niet bij is want als ze dat wel doen gaan ze vreemd. Mannen mogen dit natuurlijk wel. Ook mogen mannen meerdere vrouwen hebben. Of als een vrouw weduwe wordt mag ze geen nieuwe man trouwen en in haar oude huis blijven wonen. Mannen mogen dit natuurlijk wel, het liefst zsm want wie moet er anders koken? Dit was allemaal wel interessant om te horen. Het was nog niet de laatste discussie van de dag. S Avonds in de bar van t hostel/hotel raakten we aan de praat met twee gezellige gasten uit Kaapstad. Zij waren hier voor werk en vonden het een super saaie stad dus waren blij dat wij er waren. Heel de avond hebben we gezellig wat zitten drinken en praten tot aan het eind van de avond het gesprek kwam op discriminatie. Wow, wat een groot probleem is dat hier nog! Echt heftig! Zij zijn blank en hebben ook echt de opvatting dat zwarte mensen dom zijn. De meeste in ieder geval. Jullie kunnen begrijpen dat Malou en ik hier fel tegenin gingen. Zuid Afrika is een super mooi land maar er zijn nog grote problemen. Ik zou momenteel niet weten wat het grootste probleem is: HIV of de discriminatie.

Momenteel zijn we in Sint Lucia. Hier hebben we gisteravond een night game drive gedaan en al wel wat dieren gespot; zebra’s, buffeloos en nog t een en ander. Vandaag een beetje eens standdagje en dan gaan we morgen weer verder.

Tot snel!

Ps. Super tnx voor alle leuke berichtjes! Heel leuk om te lezen!!

1. Marlene:
    30 april 2010
    Jeeeh ik ben de eerste! Wat gaaf om te lezen allemaal :) Hier is het Koninginnedag; maar het regent nog alleen over een half uurtje houdt dat gelukkig op volgens buienradar ;) Dus ik ga zo op m'n fietsje richting Amsterdam! Maar je maakt echt zo veel mee; WOW! Ik ben wel benieuwd naar de foto's!!!
    Liefs
  2. Charlotte:
    30 april 2010
    Wat een indrukken weer zeg!! Super gaaf :D Wanneer komen de foto's? Nog wat speciaals doen met koninginnedag?? Veel plezier! x
  3. Tam:
    Chiquita!! Klinkt goed allemaal...... Enjoy!!! Kussss
  4. Kimberly:
    1 mei 2010
    Wow, Lin klinkt weer goed. Leuk om al je verhaaltjes te lezen. Tot het volgende verhaal weer :D

xx
  5. Els:
    2 mei 2010
    Ha Linda Wat een lef om van zo hoog te springen, je heb die genen van je moeder zeker!!Verder vermaken jullie je wel, zo te lezen. Geniet ervan en maak veel foto's ( als we ze nog te zien krijgen? )Veel plezier, groeten
  6. Nicole:
    3 mei 2010
    Hai Lin!
    Het klinkt echt weer geweldig wat je allemaal doet en meemaakt aan de andere kant van de wereld!:D
    En ik ben ook erg benieuwd naar de foto's!!

Geniet ervan!! xx
  7. Renée:
    8 mei 2010
    Hey Linnie!!

Wat leuk om allemaal weer te lezen!! ZA is zóoo geweldig!! moest wel lachen in je vorige verhaal, over de "Apenheul" en het vogelpark, dit was zo'n combiticket hè.. Wen en ik hebben die ook gedaan en hadden precies hetzelfde, we stonden binnen no time buiten bij het vogelpark en zeiden bijna in koor "ja, ik heb niks met vogels, maar zaten wel een paar mooie tussen".. hahaha
    Anyways, leuk om al je verhalen te lezen (ben blij dat je de link weer ff had gemaild ;) zal hem niet meer vergeten :) ) Super dat je het zo naar je zin hebt en geniet van alles!! Have Fun en doe voorzichtig!! .. niet toevallig eind juni al in NY? ;)
    Tot lees.. :) dikke kus!!
  8. bert en riet:
    8 mei 2010
    jeetje die swing???? brrrrr. moet er niet aan denken,maar.... daar heet je linda voor toch?????
    gr. bert en riet