Het begin!

9 april 2010 - Cape Town, Zuid-Afrika

Daar zijn we dan!!! Een berichtje all the way from Cape Town – South Africa!!!

Maar.. voor we hier aankwamen hebben we al voldoende meegemaakt dus laat ik bij het begin beginnen. Het begin: Nederland! Na al het afscheid van de afgelopen tijd, was het woensdagochtend half 6 dan toch echt tijd om voor de laatste keer (voorlopig dan) wakker te worden in de wereldstad Poeldijk.

Ome Peet en Tante Wil waren nog eventjes langs geweest om me uit te zwaaien en toen vertrekken we richting Eindhoven. Hier namen we de Ryanair vlucht naar Londen Stansted. Op het vliegveld heb ik heeeel netjes veel gezwaaid naar mn papa en mama, dit in tegenstelling tot de keer dat ik naar Curacao ging ;) De vlucht en alles ging voorspoedig hoewel we wel een enigszins harde landing hadden (en dan is dit een understatement) maar goed: welcome to London. We hadden al een bus richting t centrum geboekt en dit ging prima. Hier meteen maar een Starbucks ingedoken, we moesten immers ongeveer 6 uur in Londen doorkomen. Hierna wilden we een beetje rondlopen in de stad maar met 11.3 kilo op je rug (netjes he??) en nog een kilootje of 3 in een andere rugzak voor je, is dat niet echt ideaal. Kortom, we zijn maar in een pub gaan zitten en hebben hier een beetje gechilled en geluncht. Dit was wel echt in een mega business district dus we hebben genoeg mannen in pak gezien (die al heerlijk aan een Engelse pint zaten voor de lunch). Hierna met de metro richting Heathrow gegaan. Hier konden we gelukkig meteen de backpacks kwijt en na wederom een beetje wachten konden we richting ons vliegtuig gaan. Alles ging weer goed en we hebben een goede vlucht van bijna 12 uur richting Cape Town gehad. We hebben niet zo goed kunnen slapen maar ach.. CAPE TOWN baby! Bij aankomst stond er al een man met een bordje met Malou dr naam erop dus dat ging al meteen goed! Aangekomen bij t hostel, mochten we ook al meteen de kamer in dus dat was wel mooi. Leuk hostel btw dus dat is zeer nice!

T was wel even heerlijk om te kunnen douchen en andere kleren aan te trekken. Hierna zijn we even naar een klein supermarktje geweest en daarna richting de stad gelopen. Longstreet is hier hét centrum.. Nou dit viel wel een beetje tegen, tis gewoon een stad he, niet super veel spannends. Maargoed, twas wel heerlijk weer dus dat was een pluspunt. Hierna weer even back ‘home’ gegaan om even een dutje te gaan doen want dat konden we wel gebruiken. Om 6uur werden we wakker en was het tijd om iets eetbaars te gaan zoeken. We gingen dus maar naar The Waterfront. Dit zou wel een hele mooie plek moeten zijn. Wederom meteen goed gelopen alleen kwamen we uit bij een super grote mall.. Niet wat we in gedachten hadden maar goed, hier maar iets gegeten (super goede pasta’s) en met een taxi weer naar huis want we waren toch nog een beetje moe.

Mn telefoonnummer hier is +27 782673847

Vandaag is t regenachtig helaas.. We gaan straks met 2 andere meiden naar t District 6 museum..

Laat snel meer van me horen! Tnx voor alle berichtjes, sms etc etc!

Dikke kus!

Linda

1. Maaike:
    Ha die linda!!
    fijn om te horen dat je goed bent aangekomen.
    ben wel benieuwd wat de oorzaak was van je harde landing :P
    xxx
  2. Renée:
    Linnnieee!!!
    OMG!! je bent al vertrokken, wat gaat de tijd snel!! Ik ben Jarloers!! ZA ik wil ook!! Echt meis geniet ervan! Nog ff wat eet tips.. de Spur moet je gewoon een keer doen (met name de Nachos hmmm) en op waterfront nu je het toch over pasta's had, de lekkerste italiaans getint restaurant zit.. tja.. als je vanaf de "arena" richting de mall kijkt, dan boven rechts.. ziet er wel modern uit..
    Anyways.. geniet ervan, echt zo gááf dat je dit doet..en ik volg je op je blog :)
    Doe voorzichtig en have fun! Dikke kus neetje
  3. Eel:
    Schat!
    wat fijn dat je even de site nog op je facebook hebt gezet, voor de wat vergeetachtige mensen onder ons(A) Klinkt al helemaaal leuk!!! heeel veel plezier en veeeeel foto's toevoegen he:D

Kuss
  4. Els:
    9 april 2010
    Ha Linda en Malou fijn dat jullie goed zijn aangekomen in ZA.Ga lekker genieten van alles wat ZA te bieden heeft zoals teezakkies, wijn en mooie mannen.En natuurlijk de mooie natuur. Koop voor Ted een vuvuzela vind die leuk om die te hebben.groeten en tot schrijfs.
  5. Nicole:
    Haai Lin!
    Gelukkig ben je veilig aangekomen in Cape Town! Goed om te horen!:) Het klinkt nu al helemaal leuk!!

Heeeeel veel plezier! En ik kijk uit naar je avonturen;)
    Liefs!xx Nicole
  6. willem boreel (belastingdienst):
    10 april 2010
    Dag Linda,
    De kop is eraf! Mijn zoon Dick zit momenteel in Laos maar heeft -zoals je weet- ook Afrique bereisd.
    Voor (reis)tips kan je hem contacten (http://[email protected]). Hij weet ervan. Voor nu genieten maar! All the best, Willem Boreel
  7. Marlene:
    10 april 2010
    Hi! Super dat jullie goed zijn aangekomen! :)
    Ik dacht: ''voor we hier aankwamen hebben we al voldoende meegemaakt dus laat ik bij het begin beginnen.'' jullie hebben vertraging gehad ofzo, of weeet ik veel wat, maar alles is gelukkig goed gegaan ;) have fun, enjoy en ik kijk uit naar je nieuwe berichtje!!! xx Marlene
  8. marietje:
    11 april 2010
    Lindaaaaaa! Wat geweldig dat je nu gewoon dit aant doen bent! Jaloers!!! Geniet van de prachten van afrika, als ik de berichten zo lees heb je iig al een ding gecoverd: eten! Het belangrijkste natuurlijk ;-) veel foto's erop zetten he! Have fun girl!! Dikke xx!
  9. angelique:
    11 april 2010
    hoi hoi,

Goed dat je goed bent aangekomen en het naar je zin heb. Ryan air schijnt bagger te zijn, mijn zus was gewoon bang tijdens hun vlucht. Maar, waar zijn die foto's nou? Veel plezier daar en hou ons op de hoogte!

Liefs!
  10. bert en riet:
    17 april 2010
    hoi hoi,
    fijn dat je reis al begonnen is,en dat het daar nu lekker weer is (bij ons is het fris met zon en een tikkie lavawolk).wij kijken al weer uit naar je volgende berichtje.groetjessss